今日臨收工前幫公司去大角咀嘅銀行整啲嘢,整完男友過黎join我食晚飯,我哋不約而同都好想食久違了既泰國菜,竟然俾我哋搵到呢間超超超抵食!😁 話說呢間餐廳星期一至日都有唔同嘅一蚊菜式,由原價二十幾至百幾都有😮 今日星期二係酸辣泰式無骨鳳爪👏我地兩個人叫左個鹹肉椰菜苗,蛋網海鮮金邊粉,一蚊泰式鳳爪,一個椰青同埋一杯熱青檸蜜~鹹肉椰菜苗有鑊氣好惹味但唔會太油膩👍 啲鹹肉好香,應該炸過黎,有啲似細舊版燒肉,不過真係幾鹹😅 如果送飯應該唔錯,椰菜苗嫰口無渣👍蛋網海鮮金邊粉賣相精美,揭開個蛋網份量都幾多😮 海鮮有魷魚,大蝦,魚等等,金邊粉酸酸甜甜好開胃好適合呢幾日悶熱天氣食👍男友話個鳳爪都幾辣,不過真係好抵食😂😂椰青超大個!好清甜多椰肉👏店員好似都有啲泰國口音,感覺幾正宗,服務唔錯,仲超抵食👍👍👍👍
鹹肉椰菜苗

蛋網海鮮金邊粉

男友話個鳳爪都幾辣,不過真係好抵食😂😂

椰青超大個!好清甜多椰肉👏
2020-06-09