2016-12-09
南山村就去得多啦,上面除咗有出名嘅攀爬架影相位,其餘附近剩係得茶餐廳,同一啲舊鋪街市,所以唔係返學日子嘅話,人流都係好一般。今日去完City順便行去石硤尾,求其行入左間甜品舖。原來呢度嘅甜品舖真係少之有少!一坐低發現餐廳環境唔錯,周圍嘅裝飾都令人好relax。例如 :stressed 調轉頭寫,就係desserts!睇得出店主都好有心思。即席叫左2個甜品食😍棉花糖吐司 $56等候時間耐少少,但等到個刻係興奮既。第一啖咬落啲棉花糖度,真係好正甜度剛好,食完仲有種幸福感覺☺。不過份量就有啲多,要四五個人先食得晒啦。之後想清清地就叫左個刨冰!宇治抺茶冰 $42呢個唔係一般嘅刨冰原來裏邊有驚喜架😮!!!食落去除咗有冰之外,裡面有軟林林既一塊塊蕨餅係入面,最估唔到嘅係仲有柔滑既豆腐雪糕 @@!非常之吸引呢。同朋友傾傾吓計就過咗一個鐘啦埋單仲要都唔洗100大元,非常好😁。最後我終於見到老闆!原來佢係我係ViuTV interview過躺室既老闆!唔怪得個格局有啲相似都係好悠閑架啦!躺室。糖室👏🏻👏🏻😆下次一定要再同朋友嚟食過啊。
今日去完City順便行去石硤尾,
求其行入左間甜品舖。原來呢度嘅甜品舖真係少之有少! 一坐低發現餐廳環境唔錯,周圍嘅裝飾都令人好relax。例如 :
stressed 調轉頭寫,就係desserts!睇得出店主都好有心思。 即席叫左2個 甜品食😍 棉花糖吐司 $56
之後想清清地就叫左個刨冰! 宇治抺茶冰 $42
下次一定要再同朋友嚟食過啊。