2022-12-15
天氣凍既時候特別想食辣野暖下身子❄️🥶好似辣辣地既麻辣/酸菜魚咁,又惹味,越食越溫暖🥹~我特別推介呢間餐廳位置喺銅鑼灣旺中帶靜既位置,而且餐廳內環境同坐位好闊落,坐得好舒服,仲可以邊食邊同朋友仔暖笠笠傾下計幾舒服😌冷鍋酸菜魚:味道酸道適中,辣度唔算太勁,適合輕量級鐘意小辣程度既朋友👍🏻魚同配料份量好多,2個女仔食都食唔晒,魚肉入味又嫩滑😋底部仲有好多薯粉同芽菜,仲有萵筍片,每一樣配料都吸晒酸菜魚汁既味道🥹好正另外推介係麻辣海蜇,麻辣海蜇嘅辣汁仲辣過酸菜魚,好惹味😍我再加埋麻辣汁落去酸菜魚嘅薯粉度食,味道仲多左「麻」既層次🥹另外仲有好多重慶燒烤串燒,烤蒙古羊肉串羊肉酥味濃,重慶孜然粉香料好入味,好回味食重味野一定要整返杯凍飲先夠爽,叫左杯特色閃燈飲品蘋果酒Somersby Crush😍岩晒鐘意影相打咭既你📸️