2017-04-03
是咁的,某日收到某電訊商嘅客戶優惠,話買個餐送溫泉玉子,咁我平時都唔會特別加錢食隻蛋,難得有 offer 當然要食下啦呢日做完野就係時候拎個優惠出黎食 lunch,原本諗住求其食個牛肉飯,點知去到發現佢新出左個黑松露芝士牛肉飯,黑松露我平時都唔會食到,既然只係貴牛肉飯幾蚊就當然試下啦跟餐小弟指定係飲麵豉湯,得閒飲下熱野都好嘅,不過唔係主角嘅野,唔係太難飲就得啦至於隻溫泉蛋呢,正宗嘅食法係煮完要放係低溫度(好似係),所以隻蛋凍凍地咁其實幾好,同埋蛋黃都做到流心嘅效果,整體都唔錯,不過如果加翻啲冷麵汁會仲正然後就到(搶左溫泉蛋 focus 嘅)黑松露芝士牛肉飯啦黑松露芝士牛肉飯(跟餐有野飲 $46)首先講下黑松露,我食落去係 feel 到幾大陣唔知係咪黑松露味嘅黑松露味,咁講係因為我真係未食過黑松露,我只可以話個味道都幾重,只要果啖係有小小黑松露就一定食到果陣味如果真係要形容,我會形容為「唔係變壞左嘅腥味」(😂),強調一下,唔係變壞左,唔係變壞左,唔係變壞左如果真係想試下係咩味,即管食一次啦,我唔敢寫包單你一定會鐘意,但係最少我都接受到嘅(但係唔會無黑松露不歡囉)至於芝士呢,我覺得係配翻黑
然後就到(搶左溫泉蛋 focus 嘅)黑松露芝士牛肉飯啦
黑松露芝士牛肉飯(跟餐有野飲 $46)
黑松露芝士牛肉飯
至於芝士呢,我覺得係配翻黑松露多過配牛肉飯,因為呢兩隻材料放埋一齊,食落口嘅味道係可以接受,鮮味+芝士味係幾新穎嘅,以未食過黑松露黎講,感覺上會好過剩食黑松露
連埋不過不失嘅牛肉飯,其實今餐都算唔錯,最少成件事係幾吸引,有興趣嘅不妨一試