2023-10-07
作為抹茶愛好者😆😆 呢個商場一新開~見到有呢間嘢就一定要過嚟試吓~完全係衝着抹茶甜品而來的😊不過都要食咗正餐先~呢間餐廳又有正餐又有甜品💚真係一舉兩得!🥹當日5pm到~但係已經見到超長嘅人龍喺門口排隊🥶不過都預咗~新開幕又係紅日⋯餐廳5:30pm開門!不過當日有啲亂~指示唔係好清晰😞差唔多排咗半個鐘先告知分兩邊隊伍排😨一邊排等位一邊排點餐…🫠所以最後係入左座位先去排點餐…然後條隊又係好多人🤔可能一半外賣…導致又要等咗半個鐘先嗌到餐😞不過佢上餐速度好快🥹🥹當日係想晚餐甜品直落~所以嗌咗正餐先再嗌甜品🥰但係冇諗過~太驚喜啦💕海老番茄豆乳烏冬 $128!!!呢個真係勁好食😍力推!一食落去係勁驚艷😍佢個龍蝦汁真係好香濃!然後啲蝦都有五六隻左右~同埋啲茹配搭到好好,整體嚟講啲味真係好夾💕如果要講嘅話烏冬份量有啲少🙈不過真係好好味!唐揚雞咖喱飯 $108 呢個我見佢寫住必點😂但係味道普通~好似平時喺屋企都整到嘅咖喱飯咁~抹茶白玉芭菲 $88本身諗住嗌抹茶白朱古力芭菲😞但係話冇晒..佢雪糕好食~抹茶味香少甜唔苦💚重點係佢最低有啲甜甜地嘅粟米片真係好加分!口感好豐富😊熱抹茶牛奶 $45呢個麻麻哋🫠有啲
海老番茄豆乳烏冬 $128
!!!呢個真係勁好食😍力推!
唐揚雞咖喱飯 $108
抹茶白玉芭菲 $88
本身諗住嗌抹茶白朱古力芭菲😞但係話冇晒..
熱抹茶牛奶 $45
呢個麻麻哋🫠有啲似飲緊中藥咁~可能唔甜~飲落抹茶有啲苦…感覺有啲水冇乜奶…
熱抹茶牛奶忌廉黑蜜 $48
呢個對比之下好好多🥹可能又有忌廉又有黑蜜嘅加持💕整體係好飲易入口啲
總括而言😂整體嚟講都係幾好嘅😊同埋餐廳服務態度好好~坐低位之後佢會問要唔要睇Menu~之後問佢拎水飲都即嗌即拎俾你🥹仲會問你係要凍水暖水定係熱水🫶🏻好貼心