2010-02-03
昨天晚上一班中學同學同我食生日飯,其中一個話有朋友嚟過呢度食覺得幾好,所以我地嚟呢度試下,冇得訂位,7點未夠有人已上嚟攞位,我地一行八人,俾左間房我地,長方形枱,都好清靜,可以話係獨立空間.睇餐牌先知原來呢度只係定食,另外只有一些中燒,沙律,壽司,甜品等叫,不是我們所想像的居酒屋.於是我們每人叫左一個定食,再叫左兩客壽司一齊食,最後再叫埋甜品添呀.定食包括:雜錦魚生飯定食-有二個人叫呢個,都好豐富,賣相好吸引,個樣都好似好新鮮咁,有面豉湯,蒸蛋,前菜,水果名古屋雞-有面豉湯,前菜,另加了一個蒸蛋,朋友話沒有甚麼特別漢堡跟黑椒汁-鐡板上的漢堡扒,一碗白飯,前菜,面豉湯,另加蒸蛋,都好大份,好味,不過我覺得過咸,面豉湯則好好飯,好多料呀,蒸蛋都好味及多料,又滑漢堡跟和風汁-都係用鐵板上,但唔同醬汁,甜甜地咁啦炸櫻蝦烏冬-都好味,本身已包蒸蛋,但就冇面豉湯,朋友話好味炸天婦羅蕎麥麵-都係包蒸蛋,不包面豉湯,都好味另外叫左的甜品都好味呀,有的叫紅豆湯丸,底有雪糕的,都好味呀,湯丸係冇料的,不過都好味.我叫的是一杯奶凍之類的,裏面一些蛋糕的,都幾特別及味道都幾好呀,另外有人叫紅豆雪糕,綠茶奶凍之
定食包括:
漢堡跟和風汁-都係用鐵板上,但唔同醬汁,甜甜地咁啦
炸櫻蝦烏冬-都好味,本身已包蒸蛋,但就冇面豉湯,朋友話好味
炸天婦羅蕎麥麵-都係包蒸蛋,不包面豉湯,都好味
我叫的是一杯奶凍之類的,裏面一些蛋糕的,都幾特別及味道都幾好呀,另外有人叫紅豆雪糕,綠茶奶凍之類.佢地都話好味呀.
服務都好好,不停幫我們加水,收野,我們坐了很久,大大聲在傾計也不會怕影響人,因我們坐得好入及係房裏面.