2018-11-19 88 瀏覽
我同友人係瘋狂shopping前,聽說有間日本餐廳料理係銅鑼灣新開左分店,所以上黎食番個lunch先,我地上到去店員剛剛好開舖,店員安排左卡位比我地坐,比左個set lunch menu我地睇同好窩心咁幫我地倒左2杯熱茶,因本人熱愛食海膽,所以我就揀左原版海膽丼套餐,而友人就揀左鰻魚飯丼套餐,套餐有個前菜沙律,小鉢同味噌湯,我地仲加左$8叫多杯凍蜜桃🍑及巨峰活乳酸梳打。餐廳裝潢真係好似置身係日本🇯🇵既居酒屋🏮咁,飲左杯熱茶暖一暖個胃先!等左一陣前菜送上,有新鮮既沙律🥗菜同小鉢,東風螺仔點左個醬汁酸酸辣辣咁好開胃😊,主菜登場啦,有我至愛既海膽丼,成版海膽鋪係面,口水已經流晒出黎🤤,食左一啖海膽簡直係溶化係口,完全唔腥,好有鮮味咁配上熱辣辣既日本飯,好幸福既感覺啊!到再品嚐友人個鰻魚飯,都好正呀!鰻魚好鮮甜,肉又厚,冇乜魚骨,好似食緊魚扒既感覺!唔知係咪太肚餓,我同友人好快就食晒!😋😋😋!之後飲埋配味噌湯,略微咸左DD,不過整體上都唔錯!幸福滿足既午餐!😌++++++++++++++++++如果大家喜歡💕我寫既食評,麻煩比個❤️我,我會寫更多更好既食評比大家!😊
++++++++++++++++++
原版海膽丼