2020-07-03 511 瀏覽
六十六十 只有三個套餐提供選擇 分別是粥底套餐$200 椰子文昌雞湯底套餐$250 蕃茄濃湯底脆米泡飯套餐$200,真係超抵食,不設加一服務費……最後個粥底仲要打包 食唔曬 好鬼飽一入座職員先為我們送上調味料 一般嘅蒜頭,辣椒,蔥花就見得多 另外設有沙薑 又幾特別喎 呢到嘅碗碗碟碟好有懷舊風格 充滿懷舊特色 擁有香港本土風味今日點咗最原汁原味嘅粥底套餐 海鮮款式可以自由選擇 目測大概有六款 掛住食 冇認真數有幾多樣, 仲有南瓜芋頭粟米要嚟增加粥底嘅甜味!除咗超級豐盛嘅海鮮之外,仲有火鍋配料自選6款肥牛必食 餐廳採用高質素牛肉 色澤紅潤雪花細膩均勻 肉味濃郁手打墨魚丸 味道鮮甜又彈牙 一啖一口 方便又易吃魚皮餃皮薄餡靚 唔會食到成口粉餐廳用咗米水 而唔係普通水 所以有淡淡的米香 將全部海鮮抌曬落粥水之中 最期待嘅唔係海鮮 反而係最後嘅粥底 一定鮮甜非常極度新鮮 要搵個蓋冚住 因為仲識彈鮑魚好大隻 好欣賞餐廳洗海鮮嘅態度 一睇就知唔係求其嗰隻 擦到隻鮑魚幾乾淨 值得稱讚隻蟹超鮮甜 唔係水蟹 啲肉好甜一梳梳 非常飽滿食曬全部海鮮同火鍋配料之後 其實已經飽咗九成 職員為我們準備最期待的稀飯

除咗超級豐盛嘅海鮮之外,仲有火鍋配料自選6款
手打墨魚丸 味道鮮甜又彈牙 一啖一口 方便又易吃
魚皮餃皮薄餡靚 唔會食到成口粉

極度新鮮 要搵個蓋冚住 因為仲識彈

隻蟹超鮮甜 唔係水蟹 啲肉好甜一梳梳 非常飽滿

食曬全部海鮮同火鍋配料之後 其實已經飽咗九成 職員為我們準備最期待的稀飯 加入粥水之中 並且有冬菜,榨菜,豬油渣,䓤花等配料

最期待嘅粥底完全冇令我失望 完全唔使任何調味 已經味道十足 有海鮮嘅鹹味及鮮甜味 亦有豬油渣嘅香口 加點蔥花絕對是人間美味