2023-05-10 574 瀏覽
酸辣藕尖 $28涼拌蓮藕食得多,藕尖都係第一食,外貌有D似竹筍,食落口感爽爽地都有D似筍既感覺,味道酸酸甜甜少少辣,夏天必食既開胃菜(半)椒麻小酥肉 $22椒麻小酥肉食起黎麻味香十足,無想像中咁麻辣岩晒食唔到太辣既我,炸到外皮脆卜卜,肉質又唔會好乾,細細條入口既口感幾好。(半)涼拌黄金皮蛋 $22選用高品質既黃金皮蛋,醬汁酸酸甜甜, 麻味香十足得黎唔算好辣 ,又香又惹味令人食唔到口螺肉餃子裡面除左好香既新味螺肉鮮之後,仲有大白菜同豬肉一齊食,咬落啖啖肉,配埋濃郁既螺螄粉湯底,超級建議大家一試炸蛋大腸螺螄粉(BB辣〕$56店主推薦炸蛋,就試試佢,螺絲粉煮得Q彈有嚼勁又滑嘟嘟,大腸滷的很夠味不會有腥味,風琴豆腐、炸蛋吸盡湯汁,咬起上嚟香脆可口,魚豆腐係用鮮腐皮包住新鮮魚肉,彈牙有咬口唔會有魚腥味,湯頭是店主獨家調配用豬大骨、雞骨、中藥材及野生石螺等熬煮,熬煮數小時完成,味道很香不會過咸,整體層次感相當豐富,唔會太辣太酸度,飲落口仲有螺既鮮味。
酸辣藕尖 $28

(半)椒麻小酥肉 $22