2024-03-19 968 瀏覽
前排知道依間餐廳唔做,覺得好可惜又有一間好食又有人情味嘅餐廳做唔住🥲。點知原來係改名原班人馬原址重開,一知道佢哋開番即刻打電話book枱同班friend試吓有冇變化。鋪面同以前都差唔多,係西九對面間7-11旁邊,好易搵到。裡面都同之前一樣,卡位都唔少,大部分位都算闊落。因為我哋嚟之前有預早打電話book枱,所以送咗一碟小漁鈁名物:椒鹽豆腐🤩同以前一樣好好食!豆腐好嫩滑,外殼個脆皮薄薄一層而且調味充足,椒鹽味都好夠,必食!難得我哋六個人嚟到小魚鈁當然要叫下魚鍋!今次叫咗青椒鯛魚鍋,鯛魚爽脆有口感,小辣辣度輕微一般人都接受到,青籐椒啲麻香好夠!成鍋都好香好好味,而且裡面有好多菜,有萵筍,芽菜,青瓜,秀珍菇。我哋連湯都飲咗幾碗😂估唔到轉咗名仲有新嘢食:椒鹽鮮魷。外皮香脆可口,唔單止得咸味,我自己覺得本身外皮都有啲喼汁味所以唔點嘢都好好食!鮮魷炸得啱啱好,嫩滑多汁,一啲都唔硬。小食我哋仲叫咗雞絲鵝腸,之前無食過,今次一食即刻愛上,調味有辣度,雞絲嫩滑唔老,加埋鵝腸爽口同佢啲油脂,味道豐富,勁滿足嘅小食!朋友唔食得辣所以叫咗薑蔥魚春魚卜,魚春有炒/炸過,好香口惹味。魚卜好入味又滑又夠油脂,又香又

鋪面同以前都差唔多,係西九對面間7-11旁邊,好易搵到。

裡面都同之前一樣,卡位都唔少,大部分位都算闊落。

椒鹽豆腐

青椒鯛魚(小鍋)

椒鹽鮮魷

雞絲鵝腸

薑蔥魚春魚卜煲

朋友唔食得辣所以叫咗薑蔥魚春魚卜,魚春有炒/炸過,好香口惹味。魚卜好入味又滑又夠油脂,又香又好食!雖然我自己鐘意辣所以都係鐘意麻辣魚春魚卜,不過薑蔥會乾身啲而且唔辣,食唔到辣嘅人都食得!
上湯娃娃菜
清炒萵筍

另外為咗健康我哋仲叫咗兩個菜😋上湯浸娃娃菜同清炒萵筍,兩樣都好食,夠味又唔會煮過耐。

食完我哋每人大約$140,我哋仲有叫飯叫酒同嘢飲,所以每人$140我覺得今時今日出街食飯又好食真係好抵!而且我個日去仲要無加一!最緊要係味道同以前一樣有水準仲有新嘢食,大家有機會特別如果你鐘意食香口嘢/辣嘢一定要試吓!記得打電話問吓仲有冇豆腐送😂
2024-03-12
椒鹽豆腐
青椒鯛魚(小鍋)
椒鹽鮮魷
雞絲鵝腸