2021-01-28 197 瀏覽
特登入嚟紅磡新開張嘅蒸廬,就係為左飲佢嘅燉湯同點心!!!建議早少少嚟排隊👆🏻花膠蟲草花栗子燉土雞湯😻女士們見到條花膠就開心,滋補養顏啊,啖湯甜到痴線,係因為真係好足料,嗰種甜係熬出來嗰種湯嘅甜,唔係味精嘅死甜,一路飲湯仲可以一路食埋佢嘅配料👆🏻蝦春卷😼入邊原隻鮮蝦,外面炸到卜卜脆,咬落索索聲👆🏻咖喱魷魚😻由於時間關係我又食咗幾舊,魷魚爽口彈牙,肉質一啲都唔係林patpat 個種,咖喱汁好香,底嘅豆粕朔晒啲汁食仲正👆🏻菜苗餃😻呢間嘅菜苗餃我食過都算數一數二,係因為入邊嘅菜苗真係好新鮮,菜苗嘅感覺似係今朝先至新鮮整落去,有時真係好怕食到啲隔夜菜苗,加埋鮮蝦個皮又蒸啱啱好,要食!👆🏻蝦餃😼原隻蝦大大粒,蝦餃皮唔鞋口👆🏻紫金流沙包😻我本身追住佢個黑金流沙包而來,點知今日只得紫金,當然照殺!原來係芋頭啊!咬落去有芋頭溶慢慢流出黎,慢慢咬仲有少少芋頭粒粒,真係好正

👆🏻花膠蟲草花栗子燉土雞湯😻

👆🏻蝦春卷😼
入邊原隻鮮蝦,外面炸到卜卜脆,咬落索索聲

👆🏻咖喱魷魚😻

👆🏻菜苗餃😻

👆🏻蝦餃😼
原隻蝦大大粒,蝦餃皮唔鞋口

👆🏻紫金流沙包😻

15 分鐘 (堂食)
  • 黑金流沙包
  • 紫金流沙包