2017-04-01
銅鑼灣登龍街都算係日本食店競爭非常激烈既一個地方 要突圍而出 菜式少D心思都唔得 而今晚我同朋友收工就去左食呢間斧飯做主題既食店同朋友一人食一個斧飯 我簡左期間限定既斧盛 朋友就簡左奈良7種盛奈良7種盛先黎三大件厚切既刺身 油甘魚 吞拿魚 甜蝦 口感非常好 感覺好新鮮 再黎一個足料 暖笠笠既茶碗蒸 感覺造得好精緻煮物有冬菇+南瓜 非常入味 配合埋原有醬汁 唔錯嫁!前菜食飽之後 主食終於上場 點解佢會叫做7盛?因為斧飯入面配有6種食材 包括 蟹肉, 海蝦, 鮑魚, 三文魚子, 冬菇, 白本菇 等等食材新鮮 食既時間小心D 唔好掂倒斧飯既邊邊呀 好熱嫁!鮑魚絕對係呢個斧飯既主主角 結果冇令大家失望 有咬口 唔會話好難去咬到我既蟹盛出場喇!究竟點樣用一整隻松葉蟹去整呢餐斧飯呢!?店完先送上松葉蟹既6隻蟹腳 一半用左黎做天婦羅 一半白烚方式進食 致於點唔點蟹醋就睇個人口味唔點既話感覺都好鮮甜主角出場喇!當然個蟹蓋係裝飾喇 不過都真係證明俾我地睇佢真係用足一隻蟹去整嫁一打開蟹蓋 嘩!! 全部都係蟹肉蟹籽 非常好味建議唔好一開始就撈到底 因為
奈良7種盛
食材新鮮 食既時間小心D 唔好掂倒斧飯既邊邊呀 好熱嫁!
到我既蟹盛出場喇!
店完先送上松葉蟹既6隻蟹腳
唔點既話感覺都好鮮甜
建議唔好一開始就撈到底 因為食到最後時 會有飯焦 (所以真係唔好掂倒斧飯既邊邊呀 好熱嫁!)
另外配有一個充滿蟹肉既茶碗蒸
愈食愈滿足 愈食愈唔捨得食完呀!!
埋單每人大約300蚊 如果有咁既質素 呢個價錢其實唔錯呀!
食完時已經問我朋友下次幾時再食喇!!!!
希望快D會再有呢機會喇!!