今日同男朋友Book左枱去食呢間我bookmark左勁耐嘅餐廳🥹試左餐廳mark低推薦同Openrice最多人揀嘅野食😚餐廳行玩味工業風風格,牆上面有好多唔同嘅畫😆同埋揮春都好qq😆門口仲要有呀Jer嘅poster!!✨自家製冬陰功虎蝦闊麵 𝗡𝗘𝗪 ♪ $158𝘏𝘖𝘔𝘌𝘔𝘈𝘋𝘌 𝘛𝘖𝘔 𝘠𝘜𝘔 𝘒𝘜𝘕𝘎. 𝘚𝘏𝘙𝘐𝘔𝘗 𝘍𝘌𝘛𝘛𝘜𝘊𝘊𝘐𝘕𝘌呢個係餐廳嘅新菜式!我真係好鍾意食泰國嘢,所以一見到呢個就好想叫😚😚😚賣相勁靚!俯下上面有好多玫瑰花瓣😍好適合我呢啲港女打卡🤣🤣🤣虎蝦好新鮮!同埋重點冬陰功包裹住闊麵,每一條麵都係好香濃嘅冬陰功汁~食到勁飽肚😝✨原隻軟殼蟹龍蝦汁蟹肉海鮮意大利飯 $198𝘚𝘖𝘍𝘛 𝘚𝘏𝘌𝘓𝘓 𝘊𝘙𝘈𝘉, 𝘊𝘈𝘙𝘉 𝘔𝘌𝘈𝘛, 𝘓𝘖𝘉𝘚𝘛𝘌𝘙 𝘚𝘈𝘜𝘊𝘌, 𝘙𝘐𝘚𝘖𝘛𝘛𝘖真係好足料勁大隻軟殼蟹放咗喺上面!龍蝦汁炒海鮮意大利飯味道都好香唔會話好鹹,面頭嘅芝士碎撈勻一齊食嘅話仲正.˚⊹ ⁺‧( *´꒳`*)‧⁺ ⊹˚.✨薯條三兄弟(明太子,青瓜及黑松露醬)$78𝘍𝘙𝘐𝘌𝘚 𝘞𝘐𝘍 𝘔𝘌𝘕𝘛𝘈𝘐𝘒𝘖, 𝘊𝘜𝘊𝘜𝘔𝘉𝘌𝘙 & 𝘉𝘓𝘈𝘊𝘒 𝘛𝘙𝘜𝘍𝘍𝘓𝘌 𝘚𝘈𝘜𝘊𝘌𝘚薯條滿滿嘅一

✨自家製冬陰功虎蝦闊麵 𝗡𝗘𝗪 ♪ $158
自家製冬陰功虎蝦闊麵

✨原隻軟殼蟹龍蝦汁蟹肉海鮮意大利飯 $198

✨薯條三兄弟(明太子,青瓜及黑松露醬)$78

薯條滿滿嘅一兜份量都幾多!三隻Jenny講,我最鍾意就係明太子醬!好香好濃郁~黑松露醬就同平時嗰啲唔太大差別~反而青瓜味,我覺得有驚喜,口感有啲似沙律醬加咗青瓜粒,平時就咁食沙律醬會有少少滯,但係加咗青瓜之後成個口感清爽左!
如果有多幾個朋友嘅話,可以叫呢個share都幾正!

✨特濃宇治抹茶白朱古力奶 $48
𝘜𝘑𝘐 𝘔𝘈𝘛𝘊𝘏𝘈 𝘞𝘏𝘐𝘛𝘌 𝘊𝘏𝘖𝘊𝘖𝘓𝘈𝘛𝘌 𝘔𝘐𝘓𝘒

呢個真係大推大家試下飲😗可以自己倒出來飲好有feel!但係靚靚嘅玻璃樽係唔帶得走,所以店員都有提我哋一定要喺店內飲晒😚宇治抹茶勁濃郁,加上白朱古力奶令到口感好順滑之餘,亦都同時令抹茶嘅味更加突出~

✨檸檬茶沙冰 $48
𝘓𝘌𝘔𝘖𝘕 𝘛𝘌𝘈 𝘍𝘙𝘈𝘗𝘗𝘌

好新奇嘅配搭!同場嘅好多客人都有叫到😋😋 所以一見到就一定要叫😍勁大杯沙冰口感好細膩順滑,好香檸檬茶味之餘好解渴!冇諗過咁大杯又咁好飲又抵飲😝😗

整體來講呢間餐廳真係好值得去試吓🥺🫶🏻建議大家一定一定要book位😳因為餐廳雖然位置唔多,但係都坐得好舒服,好適合幾個姊妹同埋屋企人聚會嘅時候去!😝而除咗上面推介之外,我見到好多人有叫原條鰻魚蛋包飯😍佢係勁大份見到會哇一聲!而且店員好Nice🥺🥺咁忙都可以保持到服務同埋食物質素真係好犀利🫶🏻

如果鐘意我嘅分享就follow我 @hk_gfoodie 🫶🏻🙌🏻

📍Easy Joe 二世祖 (大角咀)
@easyjoe_hk
地址:大角咀福全街18號地舖