2024-10-23 3064 瀏覽
今日食既呢間係位於灣仔既素食店,呢間係素食屆都幾出名,因為既傳統得黎,食物既品質同特別性都吸引到即使平時唔係食素既人都會黎食,今日食陪同另一半既家人黎食 呢度既獨特之處就係廚師發板,基本上每一台都係一樣既,有少少似FINE DINING一樣,非常之咁特別,岩哂我呢D平時都好少食素既人,因為唔洗點諗! 我估佢既MENU應該係每月都會唔同,總共有11樣野食,計返其實個價錢係勁抵 一開始個三文魚千色拼盤已經驚嘆到我,因為個三文魚望落真係同真既一樣,點埋wasabi食其實幾可亂真 大啡菇係超香口的,口感同味道都係很top 白玉環既湯汁勁夾,清淡得黎又幾鮮味 木瓜湯呢個味道冇肉係差咁d,但係廚師用左多款既食材,令到個味無咁寡,飲下又幾舒服 椰香咖喱素雜錦呢個真係超好味,咖哩超香,而佢入面既魚蛋魚肉等等都係口感同真既無分別,不過最正既食法都係點埋個薄餅一齊食,超香超夾 芙蓉燴西蘭花西蘭花夠哂淋,加埋芙蓉蛋既製法又香又清爽 最後既甜品同糖水都係超出色,石榴桃粒果凍係出面都好少機會食到,整得唔錯,甜甜的又凍凍的 合桃露勁「杰」身又順滑既口感!!真係幾飽都要食埋佢!!

大啡菇係超香口的,口感同味道都係很top

白玉環既湯汁勁夾,清淡得黎又幾鮮味

椰香咖喱素雜錦

芙蓉燴西蘭花

西蘭花夠哂淋,加埋芙蓉蛋既製法又香又清爽

最後既甜品糖水都係超出色,石榴桃粒果凍係出面都好少機會食到,整得唔錯,甜甜的又凍凍的

合桃露勁「杰」身又順滑既口感!!真係幾飽都要食埋佢!!
2024-10-18