餐廳: 黃珍珍泰國菜館
資訊:

自從佐敦嘅分店結業之後,我已經好少去黃珍珍食飯喇,今日去開九龍城行街,見到呢間咁大間嘅黃珍珍,好想去回味一下,所以就同朋友揀咗呢度食晚飯,以前佐敦分店仲喺度嘅時候,因為近返工所以經常都會去食,而且次次都會食嗰幾味,因為真係好好食。其中一味係泰式生蝦,佢做嘅生蝦係特別精緻,除咗爽口之外,佢仲加咗啲類似乾冰嘅物體,令到佢有一陣就煙霧出嚟,好似仙境咁樣。另外個羊架又係非常之正幾乎次次都會叫,好香好有咬口。另外仲有菠蘿炒飯啦,炒得好香,同埋幾個人食嘅時候,就會叫個冬陰功湯,因為兩個人有一煲就真係太大啦,三四個人有呢就啱啱好,仲有滿到瀉嘅芒果沙冰啦,同埋好特別嘅凍奶茶,都係必食嘅!
2022-11-17