2025-01-16 142 瀏覽
呢間餐廳嘅環境真係超有心思,好似行咗入去韓國街頭咁。有啲復古霓虹燈,入面仲有啲懷舊玩具同擺設,好有feel,影相一流!講返啲食物,首先試咗韓式蒜爆雞腎,啲蒜香味好撲鼻,雞腎嫩滑又彈牙,調味唔會太重,啱啱好下飯。泡菜煎餅煎得香脆,外脆內軟,酸辣味夠惹味,一口接一口停唔到手。至於懷舊烤五花肉,個人覺得係餐廳嘅亮點。五花肉肥瘦適中,燒得啱啱好,配埋生菜包住食,仲可以點埋特製醬料,真係滿足!而火山熔岩辣牛肉湯鍋配拉麵真係夠晒震撼,湯底辣味有層次但唔會嗆喉,牛肉好入味,拉麵煮到啱啱彈牙,冬天食簡直暖晒個心。最後配埋罐裝甜米漿嚟收尾,甜甜地仲有啲米香,解辣又清新,perfect!總結嚟講,呢間餐廳無論係氣氛定味道都好有水準,價錢都算合理,下次一定會再約朋友一齊嚟試其他菜式!