2024-02-27 41 瀏覽
心血來潮想帶Gavin坐船🛥️決定趁放假帶佢入坪洲遠離煩囂!坪洲只有長洲既三分一左右,島上寧靜恬人,主要既餐廳食肆都聚集左係永安街同埋永興街🍮一到埗即刻帶Gavin去醫肚,出發途中媽咪做定功課,搵到一間好似幾eye-catching既餐廳,一到埗即刻帶Gavin去醫肚😚餐廳內既裝潢以日式設計為主,裡面仲有傳統榻榻米既座位,今次我地揀左坐戶外位置。餐廳係pet-friendly,有唔少食客都帶埋狗仔,Gavin成個進食過程都好開心!🥢三重芝士忌廉意粉呢份我加左煙三文魚,原本以為係生既..諗緊Gavin都食唔到喇😂原來係熟既,所以佢又可以食喇🤤佢食得好滋味,一邊食一邊yummy yummy!媽咪呢個芝士之鬼都好滿意!🥢炸物(所有都係單叫)日式吉列炸蠔、日式和牛薯餅、日式吉列炸蝦、日式南瓜薯餅、炸薯條配黑松露醬🧡全部都炸得好脆口,Gavin勁鍾意食南瓜薯餅,一啖又一啖咁清哂😂🥤芒果梳打Gavin一見到就好鍾意❤️媽咪都拎唔返杯野飲….直到佢發現紙飲筒飲到扁哂先比返我🥹店內有一個男店員態度好好😊由送餐到我食完埋單,都好有禮貌又有笑容,讚😆!餐廳內仲有一個彈床設施,岩哂小朋友玩啊~Gavin係入面J

🥢三重芝士忌廉意粉

🥢炸物(所有都係單叫)

🥤芒果梳打

店內有一個男店員態度好好😊由送餐到我食完埋單,都好有禮貌又有笑容,讚😆!餐廳內仲有一個彈床設施,岩哂小朋友玩啊~Gavin係入面Jump Jump Jump!!!

@chayadaruma

📍茶屋達磨