宜家新式大排檔有好多,但要兼顧摩登同傳統好難,而呢到兩者都平衡到~ 環境整潔同新淨,而喺裝修就選擇還原↩️八、九十年代既懷舊風格,有各式各樣既霓虹燈招牌、舊式鐵閘、舊式鋪頭既牌面,同埋傳統酒樓既喜宴金龍,感覺幾有feel👍🏻 野食方面全部都充滿大排檔風味,夠穫氣又夠香口,惹味得黎唔會好鹹同好油~(5 😍 係滿分,🤩係半分)黑椒蜜餞薯仔牛柳粒 ⚫️🥔🐮 - $168 (好味指數:😍😍😍😍)薯仔牛柳粒🥔🐮係經典既大排檔小菜,所以就叫黎試下🤤 果然幾有鑊氣🔥 薯仔粒🥔有走過油,炸過🔥之後金黃色帶有少少燶邊,表皮酥脆,裡面口感綿密,味道香口,解釋到點解一向薯仔🥔比牛🐮受歡迎😂 不過其實牛🐮都唔錯,口感幾嫩滑唔會韌,醃得入味,配埋香口又有少少辣既黑椒粒⚫️,味道惹味又有穫氣,燈籠椒🫑味道爽甜~ 如果全部可以切細粒啲就更加有feel~紐西蘭蟶子皇 🇳🇿🦪 - $136 (好味指數:😍😍😍😍🤩)小編好鍾意食蟶子🦪😍 所以就叫黎試下🤤 一上枱已經見到啲蟶子飽滿肥美,肉質厚實,爽脆彈牙唔會韌,加上用左香濃惹味有鹹香既蒜蓉🧄黎調味,夠晒香口同有油香,亦有提鮮既效果,味道幾鮮甜~黑松露鮮蝦多士 ⚫️🦐🍞 - $84

(5 😍 係滿分,🤩係半分)

黑松露鮮蝦多士 ⚫️🦐🍞 - $84 (好味指數:😍😍😍😍🤩)
另一個經典小食就係呢個,只不過係蝦多士🦐🍞既基礎上面加埋黑松露⚫️,有埋黑松露⚫️芳香濃郁既香味就更加吊起到蝦🦐既鮮味😜 而上面有好大隻開左邊既蝦🦐,味道鮮甜彈牙唔雪味❄️,下面既多士🍞炸到金黃酥脆,裡面濕潤軟熟,上枱既時候仲係熱辣辣咁,所以唔覺得油膩👍🏻 另外旁邊仲配左個黑松露沙律醬⚫️🥗,酸酸地幾開胃🤤,亦有double黑松露⚫️滋味😋

好味指數:😍😍😍😍🤩
推介指數:😍😍😍😍🤩