2021-06-09 107 瀏覽
預祝朋友生日, 朋友中意食日本野,於是選了一間名叫"日本野"既餐廳......🤣朋友: 我生日,我地食咩野呀?😍我: 食日本野呀🤔朋友:好呀~食邊一間🤩我:食日本野😋朋友: 我知食日本野,咁食邊一間既日本野呢?🙄我:果間餐廳叫"日本野"🤭朋友:.......😱蟹籽沙律沙律醬裹滿了每一條青瓜絲,但一點也不膩,配合蟹柳和蟹籽一齊食,相當開胃牛油果軟殼蟹卷份量十足,有8件咁多,面層有木魚絲和切左片既牛油果,牛油果軟身,口感綿滑,壽司里面卷住軟殼蟹,香脆可口,整個一齊食,外軟內脆,口感相當豐富赤貝1隻雖然有少少肉赤,只有2小片,但食落好鮮甜,爽口........炭燒牛舌串牛舌好爽口彈牙,多汁,好好味,值得一試龍蝦海鮮番茄鍋配烏冬材料好豐富,有半隻龍蝦、魷魚、蛤蜊、蝦仁、娃娃菜、皇帝菜、金針菇,鮮冬菇和豆腐.....所有食材都好新鮮,蝦仁同魷魚爽口彈牙。個湯底除左有好濃既蕃茄味,仲有海鮮既甜味,將個烏冬倒賣落去一齊煮,完全吸收所有精華,好好味。

朋友: 我生日,我地食咩野呀?😍
我: 食日本野呀🤔
朋友:好呀~食邊一間🤩
我:食日本野😋
朋友: 我知食日本野,咁食邊一間既日本野呢?🙄
我:果間餐廳叫"日本野"🤭
朋友:.......😱

蟹籽沙律

牛油果軟殼蟹卷

赤貝1隻

炭燒牛舌串
牛舌好爽口彈牙,多汁,好好味,值得一試

龍蝦海鮮番茄鍋配烏冬

2021-06-09
$258.5 (晚餐)
慶祝紀念
生日