有日放學陪同學去大角咀買野,行到7點幾…肚仔餓..就周圍搵野食,見到有間野寫住漁民樂..就比間野吸引到..令我諗起藝人余文樂!一入到去,燈光好充足..店員都好好態度,好快手就搵到位比我地,雖然地方唔算大,但可能閒日既關係,冇咩點等位..雖然我對食魚麻麻..主要怕要處理D 魚骨,但我個好鐘意食魚既朋友話想試下活魚火鍋..話條魚交比佢,叫我放心,甘就順佢一次意啦,結果我地叫左個活魚火鍋同兩樣小食..等候時間幾快,5分鐘到就黎齊...其他火鍋配菜就選擇肥牛~滑牛肉,滑豬潤同燕肉餃配菜雖然普通,但吸收左魚湯鮮味..令普通既食物更鮮更甜.. 魚湯火鍋湯底好甜,好清 而且冇腥味..飲多幾啖好暖胃。我最鐘意係火鍋入面既蜂巢豆腐,個樣一個個洞真係成個蜂巢甘,好得意,加上吸收左火鍋既湯底後,食落好有口感又多汁,軟綿綿好似食緊棉花糖!不過數目少左D,得兩舊,真係唔係幾夠喉。小食方面, 分別叫左七味雞軟骨同煎餃子…雞軟骨始終爭少少,食落去炸粉多左D.但都算香口,份量夠多,幾底食,煎餃子賣相唔錯,外皮金黃色,驚喜就係配生菜絲特別容易入口!!總括黎講…火鍋湯底夠特別夠認真,某D食物例如蜂巢豆腐都比到驚喜我,最重

足料!!!!
大大碟!!!

總括黎講…火鍋湯底夠特別夠認真,某D食物例如蜂巢豆腐都比到驚喜我,最重要店員見到我地學生哥都對住我地幾好笑容,又同我地傾計,而且交通方便,門口就有小巴站…
值得再試,唔知下次再去漁民樂會唔會見到余文樂呢!!?
煎餃子!!!
2012-12-14