2020-02-24 1672 瀏覽
本身諗住嗌最出名既炸雞黎做晚餐,但考慮到朋友熱氣同怕食唔哂浪多食物,最後揀左兩樣好吸引既主菜後食柚子梳打 ($38)好味道:落左單好快杯野飲就上台,原來都幾大杯,可以兩個人share黎飲。小驚喜杯底有好多柚子皮同果肉,好有咬口,味道就係平時正常柚子蜜加梳打水咁,食油膩野配佢解膩一流粉絲燉雞好味道:成餐覺得最好味係呢份雞,啲粉絲超好味同入味,有少少辣,兩個人食細份岩岩好,最衰冇嗌白飯,呢種甜辣味真係好好食啲雞幾滑,份量都好足,係啲肉位,唔係比啲骨位是是旦旦咁!如果唔嗌炸雞可以一戰呢個菜式!芝士年糕拉麵好味道:啲芝士撈一撈之後慢慢溶,拉哂絲好興奮!份量好足,差啲食唔哂,有年糕、拉麵、雞蛋、魚糕、高麗菜、炸粉絲紫菜卷等等,材料豐富!不過食食下有啲膩,女仔可以睇下嗌唔嗌

柚子梳打 ($38)

柚子梳打

粉絲燉雞