2014-03-20
好多時返工都唔想係Office食,出到嚟又唔想食太貴,車仔麵係一個唔錯嘅選擇。但搵啱一間好得嘅又要講緣份。今次要介紹下依一間,佢嘅車仔麵真係食過返尋味。佢嗰車仔麵係三(送)一麵另送一杯飲品,當然係可以加錢變成四至五款(送)啦。今次叫左牛腩,魚皮餃,麻辣豬肚,河粉加秘製辣汁。魚皮餃:無咩特別,食落較普通,但主角唔係佢,所以都ok。牛腩:瘦多肥少,不錯嘅選擇。最緊要唔痴牙。由於嗰size被切成細細粒咁,所以都比較腍身。麻辣豬肚:雖然名叫麻辣,實際上係麻多於辣,但加上秘製汁,令人欲罷不能。而豬肚雖然浸湯,但食落爽口,滋味無窮。秘製辣汁加河粉:辣汁加入湯令湯底更香。而且嗰汁辣得嚟香味較多,即使唔受得辣嘅人士亦可接受。湯底加完秘製汁後配以河粉一齊食,當然係有目的啦。咁樣可以令我食粉嘅時候享受依個超好味湯底。食完都唔會覺得口乾更加係較少車仔麵檔能夠做到。至於環境方面,本人只會覺得不可奢求太多,始終佢都係賣緊港式車仔麵,基本清潔已是不錯。而由始至終樓面只有一人,但招呼嘅速度完全無受影響,可以應付完店內嘅堂食客人,再要處理外賣,等位嘅客人。激讚!!
魚皮餃:無咩特別,食落較普通,但主角唔係佢,所以都ok。
激讚!!