2017-06-02
食得咖哩,全宇宙都知道要去重慶大廈,但係選擇太多,就唔知應該去邊間好。今次就決定試下7E咖哩王,皆因之前睇電視喬寶寶介紹過。基本上一行到入重慶大廈,就會聞到一陣陣咖喱味道,記得係門口被好多人圍住既時候千祈千祈千祈唔好亂拎卡片/宣傳單張!係打算食果間先好拎!如果唔係拎左就當你有幫襯架喇~而再入到去7E,嗰陣濃濃的咖喱味就更加之犀利!好香又好肚餓呀!老闆(好似係)好熱情落力招呼!先來的是印式燴羊肉,好香,睇得出有好多香料,不過當然係佢識我我唔識佢啦,我講黎講去都淨係識masala~ 講返個羊肉先,羊肉燴到好林好入味,啖啖肉好正!美中不足是我嫌佢唔夠羶 跟住有印式蒜蓉薄餅,蒜香味好重好香口,配埋咖喱真係無得輸!而且仲好鬆軟,好好味呀!接着是咖喱白汁燴雞,椰汁味好重,我老公特別鍾意!我個人就鍾意羊肉嗰個多啲~呢個就冇咁辣,如果有小朋友食就啱晒,可以撈三碗飯!最後係印度皇飯,老闆話係用印度米炒的,同我哋食開嗰啲飯唔同,佢係好一粒粒的,最後我都係撈咖哩食,不過掛住食唔記得影相~正唔正宗我就唔知,不過我覺得好好味囉~~
正唔正宗我就唔知,不過我覺得好好味囉~~