2022-04-08
🍴美食資訊🍴叄瘋蔥油雞扒飯($68)份量好足夠,一個人食一定會飽。半隻滷蛋,蔥油令到成個飯好香!仲要有菜有滷豆腐!成碗都係滿滿嘅材料,大大嘅滿足感👍咸牛肉芝士蛋餅($45)標準嘅咸牛肉,撈埋芝士食更加香濃惹味,又唔會死咸。而個蛋餅係少有嘅好食!係香港真係冇乜邊到嘅蛋餅做得接近台灣嘅風味👍呢間叄瘋就做得到。黑松露薯條($58)正常嘅松露薯條,熱辣辣👍酥炸花枝丸($32)炸得好好食👍台灣夜市嘅味道!蒜片台腸($32)佢個台灣腸係紅色,黑色混合嘅👍混合埋蒜片,就算成口都係蒜味,都阻止唔到我地食晒🥴福灣朱古力($51)正常嘅凍朱古力冷泡茶($50)佢會寧寧射射用個樽仔裝住,方便你飲唔晒攞走。茶味唔算濃,但食完啲油膩嘅嘢,飲返啖感覺可以消消膩😛跟餐飲品正價-$15埋單:$321————————————————————👑評分味道:4/5環境:3/5價錢:3/5份量:4/5服務:4/5會唔會推薦/Encore ? 會!!!————————————————————因為我地成日周圍食好嘢。所以今日我地決定去行下山,消耗下啲脂肪🏃♂️🏃♀️今次我地會行香港仔水塘。不過!係消耗前,先係鴨脷洲食好西先😜唔
叄瘋蔥油雞扒飯($68)
咸牛肉芝士蛋餅($45)
黑松露薯條($58)
正常嘅松露薯條,熱辣辣👍
酥炸花枝丸($32)
炸得好好食👍台灣夜市嘅味道!
蒜片台腸($32)
福灣朱古力($51)
正常嘅凍朱古力
冷泡茶($50)
跟餐飲品正價-$15
環境:3/5
價錢:3/5
份量:4/5
服務:4/5
會唔會推薦/Encore ? 會!!!
————————————————————
因為我地成日周圍食好嘢。所以今日我地決定去行下山,消耗下啲脂肪🏃♂️🏃♀️今次我地會行香港仔水塘。不過!係消耗前,先係鴨脷洲食好西先😜唔食飽點有力減肥呀係咪先😎
餐廳睇落係同Cafe冇分別,但係入嚟居然係食台灣嘢而唔係意粉,蛋糕個類,呢點令人意想唔到👍各類主食,小食甚至嘢飲都做得好出色👍去鴨脷洲行嘅話,絕對值得去試🤘
—————————————————————