2024-03-28 329 瀏覽
係樂富晏就唔知食咩好,誤打誤撞見呢間「豆乳狂人」冇咩人,啲位又坐得舒適就諗住試試佢🤓餐廳係採用自助形式,我哋首先要喺門口收銀位買好食咩💰再入去揀位坐🪑食物準備好店員就會叫我哋去攞👀狂人粢飯 $32粢飯全部都係即叫即包🤲🏻所以拎到個時仲係暖嘅♨️趁佢暖笠笠食最正🤤原味粢飯先係最OG,入面有肉鬆、榨菜、油炸鬼,出面嘅糯米飯好軟熟,啲餡料多到滿瀉出嚟,肉鬆鹹鹹甜甜,榨菜鹹香而且口感脆嫩,油炸鬼脆卜卜🤤每一啖口感都好豐富,搵返我中學時期嘅味道🥰💕吉列豬扒粢蛋飯 $45餐廳除左有原味粢飯,仲新創咗啲新口味,啱哂追求新鮮感嘅香港人👀粢飯依然有肉鬆、榨菜呢啲傳統陷料,但就加多左吉列豬扒🐷同玉子,吉列豬扒面頭炸得好脆😚不過如果一啖咬哂成個秶飯,我就覺得豬扒嘅味道俾啲肉鬆同榨菜搶咗🤥反而玉子就食到甜味,原來傳統糅合創新個味道會咁夾,唔怪得吸引咗咁多人嚟食🤩酥炸雞軟骨 $38佢個炸粉幾好食,出面佈滿椒鹽,好惹味😋雞軟骨有咬口,仲要都幾大兜,食極都仲有,啱哂一邊傾偈一邊慢慢食💬鮮芋泥豆乳 $32食粢飯點可以唔配豆漿,我就試咗佢哋嘅招牌推介,佢啲芋泥真係冇同你講笑💜份量超多,而且好厚實同綿密,鍾意食芋泥嘅你嚟到
狂人粢飯

狂人粢飯 $32
吉列豬扒粢蛋飯

吉列豬扒粢蛋飯 $45
酥炸雞軟骨

炸雞軟骨 $38
鮮芋泥豆乳

鮮芋泥豆乳 $32
食粢飯點可以唔配豆漿,我就試咗佢哋嘅招牌推介,佢啲芋泥真係冇同你講笑💜份量超多,而且好厚實同綿密,鍾意食芋泥嘅你嚟到呢度一定要試🫣😳佢哋嘅豆乳都同出面普通豆漿唔同,更rich同更濃,所以其實飲哂呢支豆乳加埋芋泥都已經半飽🤣
雖然呢間餐廳係唔起眼嘅位置,但我食咗1 個鐘都見到佢係咁出餐,好多人叫甜品同豆乳外賣,下次嚟一定要試埋佢啲甜品🥰
2024-03-24
狂人粢飯