2018-03-22
印度餐廳食得唔係多,自己記得而又有出食評既都係兩間。味道同做法上兩間都有少少分別今日行完山落到黎西灣河,本來想去太安樓食下野,聽聞十分出名,可惜都有點夜,有d店都收左。咁岩見到對面有間咖哩屋,應該都唔錯的!低層樓低唔算高,少許昏暗,感覺幾好餐廳仲放左唔同既香料出黎,應該係餐廳平時用開既香料最有印度氣息既就係呢個佛像,但係其他印度餐廳唔見有,最多都係泰國餐廳見過佛像旁邊有樓梯上二樓,我就冇上去了,行山行到腳軟,坐樓下算~星期一至五既set dinner好抵食! 88蚊有湯有飯有野飲,可惜今日係weekend....menu簡簡單單,選擇太多了!!!真係唔知點揀!但佢春之篇既menu幾特別,見佢有個韓牛尾咖哩超想試,但朋友唔食牛尾落左單等野食黎,餐廳都係有一份呢d印度炸薄餅提供呢度既薄餅唔太咸又唔太辣,加上mint sauce幾好味,記得上次食過一間,勁咸勁辣的蝦膏炒通菜先上,算唔算係印度式既炒菜??通菜碎上唔知係方便廚房炒定係點,都剪到好短,味道中規中矩,唔係話太特別朋友點左份咖哩尤魚,有d菜色可以揀大中小辣,有d唔可以,落單個陣可以睇清楚menu先!尤魚要左default既辣度,試下餐
咁岩見到對面有間咖哩屋,應該都唔錯的! 低層樓低唔算高,少許昏暗,感覺幾好
餐廳仲放左唔同既香料出黎,應該係餐廳平時用開既香料
menu簡簡單單,選擇太多了!!!真係唔知點揀!
落左單等野食黎,餐廳都係有一份呢d印度炸薄餅提供
蝦膏炒通菜先上,算唔算係印度式既炒菜??通菜碎上
尤魚要左default既辣度,試下餐廳原來既調味! 尤魚大大舊,幾彈牙。
咖哩對我黎講唔係好辣,但朋友話辣,見佢一路食個咀慢慢紅紅地
咖哩係偏甜既風味,而且好香,香料配搭唔錯
蕃茄咖哩牛仔腩,我最期禹,因為我比較鍾意食牛!
牛腩大大舊,而且煮得又香又腍,入口啖啖肉,超正!
呢個咖哩紅少少,味道冇岩岩咖哩庖魚既咁甜,但多d椰影汁滑身d 羊肉薄餅超抵食! 厚厚既四塊先係30蚊,賣相厚身又唔油
而且佢入邊既餡料絕對唔少,食落既食到薄餅既麵粉同油香,又食到羊肉,超正! 咖哩汁真係太開胃,薄餅食得多始終覺得有d乾,加咖哩汁食超正!
因為咖哩汁既關係,我同朋友share多一個飯,飯都好大碗,如果唔係想食咖哩汁都唔加飯,本身都飽飽地
印度米偏長,兩邊尖尖地,而且偏向乾身,加咖哩汁食冇得輸!,兩碟汁俾我地撈哂飯,真係cls
朋友點多左杯草莓梳打,草莓味唔假,而且入邊仲有嗜喱同椰果,幾得意。
第一次飲有汽既草莓飲品,funny~
食左咁多野,average 164,唔算太貴