2018-06-05 205 瀏覽
今晚加班後同同事都無屋企飯食,佢建議去公司附近呢間餐廳,佢同老公食過話d小炒整得唔錯,所以一於試下!我地揀咗最多人氣嘅皇袍叉燒飯、西蘭花炒帶子花枝片、薑蔥焗廣島蠔。皇袍叉燒飯 - 餐牌上面係無嘅!同事食開話中午嚟食過餐牌上面有餐跟先會有,如果夜晚去食,就算餐牌無都唔緊要,店員都會幫忙寫單照做,只係收正價但無餐跟($60)!叉燒厚切,肉眼望好瘦,佢用左梅頭肉整,所以質感好淋好入味!炒蛋亦都炒得好滑,無諗過一個普通嘅叉燒炒蛋飯可以到咁出色,好味!西蘭花炒帶子花枝片 - 即叫即炒!廚師炒得好有鑊氣,帶子花枝片炒得好爽好香,唯一係呢啲小食係無白飯跟嘅,需要就另外柯打,但我哋有叉燒蛋飯,所以無再order!最後呢煲薑蔥焗廣島蠔 - 上枱時候仲有 “吱吱”聲,好熱好香!蠔肉好肥美,而且大細適中,咬落亦好有咬感,完全無過火~ 味道甜甜哋帶有薑蔥香味~ 好正!以後喺銅鑼灣加班行街又多咗間選擇,見到隔離枱好多客都叫咗鐵板,真係隔離飯香,下次等我又試吓先!