2015-05-25 1079 瀏覽
我系一個好中意食雞煲既人,所以時不時都會去搵下有咩正雞煲食,今次朋友帶路入元朗搵食哈哈!黎到爺爺雞煲,上一層就見到好乾淨既環境,而且有好多座位,卡位圓枱都有!因為今次系一大班朋友聚會,所以就揀左左大大既圓枱。一坐低成班人都好肚餓,即刻點左個刺身食,估唔到雞煲店都有刺身食,夠曬特別啊!一大盤刺身,全部都好新鮮,特別推薦三文魚同牡丹蝦,三文魚超級厚切,肥美有魚脂香味,牡丹蝦大大隻,好鮮甜!食完刺身,雞煲亦都上場啦,因為有朋友唔太食得辣,但雞煲完全無辣又唔夠好食wo,所以我地揀左小辣,一開蓋,濃濃既香味撲鼻而來,雞件全部都大大件又多肉,食落口D肉都好嫩滑,一D都唔老,而且D 調味岩岩好,食左好多舊都唔覺口渴,正!食完雞煲唔少得既就系繼續加水打邊爐啦,成枱人叫左好多火鍋料,真系影唔切加食唔切啊哈哈!系度講幾樣我覺得特別好食咖啦,第一樣系響鈴,呢碟唔系普通既響鈴,聽侍應姐姐講系距地自己炸咖,所以雖然望落唔太靚仔,不過就又新鮮又脆。仲有碟本地肥牛拼牛頸肩,兩款都有好靚雪花紋,特別系牛頸肩,肉味好濃郁,滾幾下放入口,入口即溶,人間美味。令我呢個牛魔王食唔停口既仲有牛坑腩,應該系餐廳自己本身燜左好耐,
食完刺身雞煲亦都上場啦,因為有朋友唔太食得辣,但雞煲完全無辣又唔夠好食wo,所以我地揀左小辣,一開蓋,濃濃既香味撲鼻而來,雞件全部都大大件又多肉,食落口D肉都好嫩滑,一D都唔老,而且D 調味岩岩好,食左好多舊都唔覺口渴,正!
食完雞煲唔少得既就系繼續加水打邊爐啦,成枱人叫左好多火鍋料,真系影唔切加食唔切啊哈哈!系度講幾樣我覺得特別好食咖啦,第一樣系響鈴,呢碟唔系普通既響鈴,聽侍應姐姐講系距地自己炸咖,所以雖然望落唔太靚仔,不過就又新鮮又脆。仲有碟本地肥牛拼牛頸肩,兩款都有好靚雪花紋,特別系牛頸肩,肉味好濃郁,滾幾下放入口,入口即溶,人間美味。令我呢個牛魔王食唔停口既仲有牛坑腩,應該系餐廳自己本身燜左好耐,所以好淋,而且好有牛味,正啊!個爺爺冰豆腐又系另一美食,放落個煲度吸滿濃郁既湯汁,好滿足!
當晚食得好開心,應該好快又會再黎多次哈哈!
  • 牛坑腩