2021-04-08
唔知大家會唔會同小編一樣,雖然唔稱得上係一個米線怪,但係久唔久就會想去食返碗米線!🙊 最近 #譚仔三哥 就出咗一個刺激既新口味,既有 #水煮,又有 #鴨血~大家又估唔估到係咩呢😋😂.#三哥水煮湯鴨血米線 🍜小編留意到好多食客都會叫呢一個新口味嘅米線,小編第一次食,覺得佢一上台係充滿驚喜嘅!👀 因為佢比一般嘅麻辣湯底唔同,你係可以見到一粒又一粒嘅辣椒籽🌶 小編平時食開三小辣,但因為今次係佢入咗水煮湯底嘅關係,所以就叫咗五小辣,上枱香氣撲鼻,食落口辣度都啱啱好!既刺激又唔會太辣覺得好辛苦🤪 然後佢嘅份量都好多!足足有四至五舊鴨血,三舊豆卜!另外小編就嗌多咗份魚腐😁 佢呢度嘅鴨血比較結實唔會話散修修,口感都係軟滑嘅,咬落去仲會有啲湯汁流出嚟,唔錯唔錯!而豆卜吸收晒個水煮湯底,食落去就非常之惹味🤤👍🏻 一碗水煮湯鴨血米線再加多個餸嘅份量係啱啱好!大家都可以叫嚟試吓啊🙌🏻.📌 溫馨提示:頭先都講咗啲碗米線係有一啲辣椒籽喺度,大家要小心唔好咬到!如果唔係就會好似小編咁辣到隻牙仔有啲辛苦😅
#三哥水煮湯鴨血米線 🍜