2024-08-16 788 瀏覽
遇見小麵 (紅磡)紅磡黃埔天地奇妙坊(第1期)地下G9號舖咁啱離開黃埔呢一區行AEON, 見到呢間遇見小面排晒長龍,原來好似係內地嘅過江龍連鎖餐廳,再加當日已經到咗黃昏時候,又未食飯決定喺度試吓呢間。呢度係自己用QR code落單,然後自己俾錢,其實都幾方便,價錢唔算貴,我叫咗軟骨丸子番茄湯麵套餐+酸菜鹵肉飯。性價比嚟講,我都唔算貴套餐都係$50 ,滷肉飯30幾蚊勁大碗,同埋有自助區可以自己添加豆角同埋炸黃豆,呢樣要俾個讚。味道我覺得唔差,蕃茄湯底都好好飲,味道濃淡適中,飲完唔會覺得好口乾。滷肉飯就覺得抵食,我好鍾意佢個酸菜,而且滷肉份量都好多,基本上每一啖飯都可以食到酸菜同埋滷肉飯,好易入口。總結嚟講,性價比唔錯,而且有飯又麵都幾多選擇,所以都好受歡迎。
遇見小麵 (紅磡)
紅磡黃埔天地奇妙坊(第1期)地下G9號舖