2021-06-12
女朋友一直都好想試下,今日又同我講要去試下穌媽,咁見接佢收工就去試下啦,今日落雨8點幾去到都要排2個,平時冇落雨真係唔敢想像要排幾耐,等左15分鐘入得喇,女朋友等緊位果時已經係到睇定youtube一陣要嗌d咩食,咁坐低就即刻落左咖央多士$32,招牌砂煲老鼠粉$88,豬腳肉骨茶$56,同一杯柑桔話梅$25。一落完單阿姐就拎左2碗剩肉骨茶嚟,我以為係咪嚟錯,原來女朋友話坐就就有得飲,仲要任飲!? 咁早知唔洗叫果個豬腳肉骨茶啦,因為真係極之普通,反而任飲果碗好飲過要比錢果碗,係咩玩法呢。之後就到杯柑桔話梅......完全冇話梅味,飲落好似維X紙包飲包果隻柑桔檸檬咁既味,可以話係一模一樣,第3樣上枱就係咖央多士,可以話係今餐最好食,多士夠脆味道唔錯不過唔夠熱,熱d會好食d,到最個砂煲老鼠粉,真係把鬼,一上枱個阿姐話撈一撈就食得,咁我即刻去撈,一撈落去!? 吓!? 點解會痴晒底,佢都係一個好普通既炒銀針粉,炒完倒落個砂煲到,上面再排幾粒蝦米仔同銀魚仔,再打隻蛋係中間,我完全諗唔明呢個粉點解要用砂煲上枱,仲要收我$88,小弟就住港島東,成日都有落太安樓搵食,呢個炒銀粉同太安樓大隻佬炒果d味道真係差
之後就到杯柑桔話梅......完全冇話梅味,飲落好似維X紙包飲包果隻柑桔檸檬咁既味,可以話係一模一樣,第3樣上枱就係咖央多士,可以話係今餐最好食,多士夠脆味道唔錯不過唔夠熱,熱d會好食d,到最個砂煲老鼠粉,真係把鬼,一上枱個阿姐話撈一撈就食得,咁我即刻去撈,一撈落去!? 吓!? 點解會痴晒底,佢都係一個好普通既炒銀針粉,炒完倒落個砂煲到,上面再排幾粒蝦米仔同銀魚仔,再打隻蛋係中間,我完全諗唔明呢個粉點解要用砂煲上枱,仲要收我$88,小弟就住港島東,成日都有落太安樓搵食,呢個炒銀粉同太安樓大隻佬炒果d味道真係差唔多,人地只係收$30,份量又差唔多,呢到只係多左幾粒蝦米同銀魚,可以話完全唔值呀。
如果好食既我願意比咁既價錢同再返嚟食,但係收到咁貴既價完全冇水準就真係唔會再幫襯囉,唔係咁差下話!?