2019-06-22
打邊爐真係越開越多,而且好多都係主打麻辣火鍋。裝修都係比較古色古香嘅宮廷式料理,而且尖沙咀區較方便🙂入到去服務員嘅服務非常好,已經立即幫我哋安排座位,仲介紹成都麻辣火鍋嘅食法。原來因為麻辣湯底會加上牛油,所以容易上火,佢就預先準備咗一樽麻油仔,落左會相對地冇咁熱氣,叫我哋必定要落😉湯底我哋揀咗鴛鴦鍋,有麻辣火鍋及豬骨湯底。黎到已經見到好多牛油喺麻辣火鍋入面,我哋叫咗安格斯肥牛,都幾大碟。安格斯牛味好香,肥瘦均勻,咬落去口即溶!😋相當唔錯!另外食咗韭菜餃,韭菜餃一客有8隻,這份量兩個人嚟講真係算唔少!而且韭菜味好香,餡好多,所以真材實料,認真唔錯!仲叫咗墨魚滑,原來一客有三條,真係相對出面嘅多,而且墨魚滑嘅質地好特別,係偏林嘅,咬落去有啲墨魚粒感。炸魚皮都好好食,好鬼脆!而且新鮮即炸!面上雖然有啲油份,但係食就唔覺得好油。真係熱辣辣新鮮食就正!餐廳坐得舒服打邊爐一流!
安格斯牛味好香,肥瘦均勻,咬落去口即溶!😋相當唔錯!
餐廳坐得舒服打邊爐一流!