2016-04-26
想同好姊姊girls’ talk兼歎美食,無意中搵到呢間新開既餐廳,見到環境幾令人心情放鬆,同埋聞到好香既pizza味,所以決定入黎試試。Order左三樣野開心share,首次Rocket salad with blueberry sauce ($102)份量充足,,蕃茄仔好清甜,火箭菜同沙律菜好新鮮,混入巴馬臣芝士調味,豐富左沙律既味道,仲有酸中帶甜既黑醋醬,絕對係醒胃前菜之選。而Carbonara ($110)一睇賣相已feel到白汁有幾濃郁,事實上食落意粉相當creamy,醬汁厚身奶味重,每條意粉都沾到滿滿既醬汁,好啱我呢d白汁迷,而意粉就相當有彈性,軟硬恰到好處。特登揀左呢款同餐廳名一樣既薄餅Jacomax ($160),估計應該係招牌菜卦!香脆既餅底上面放滿牛肉碎、水牛芝士、番茄、青椒,中間仲有隻半熟蛋,都幾特別喎!薄餅食落好軟熟,食材味道好新鮮,溶化左既芝士好吸引,一塊接一塊實在無難度。