2019-01-02
係荃灣行完街就係附近搵下野食,上次去完D日本小店食發覺咁高質,所以決定去食依間!我地叫左初見版石燒香草吉列牛肉+溏心蛋既飯同埋初見什錦壽司拼盤,而其中一個加左$25轉做餐。轉餐有一杯玄米茶、一個味噌湯同刺身4件,你無睇錯係4件!玄米茶係用茶包,好暖胃,岩晒冬天飲!好鐘意個味噌湯清清地唔濃味~刺身有成4件咁多!三文魚同油甘魚刺身都幾厚身,十分新鮮,特別鐘意油甘魚,魚油十分之香。有成14去吉列牛肉!D吉列牛肉鋪上香草放上去個石板到燒,可以點鹽或者麵豉醬(應該係),有一大隻溏心蛋。石板上有塊牛既肥膏用黎出油黎燒D吉列牛。個人鐘意生D既牛肉,好似嫩D,所以每邊都只係燒左幾十秒,已經好嫩好香口,本身鐘意食牛肉既鮮味,所以唔點鹽或者醬就咁撈飯食已經好好食!D白飯都粒粒分明!溏心蛋都一流,唔熱既,當凍食去送個吉列牛肉同飯就岩晒!初見什錦壽司拼盤有9款壽司/刺身,每樣魚生都切得好厚,亦都好新鮮,有三文魚、劍魚、吞拿魚、海膽、牡丹蝦、帶子、帆立貝。特別好食既係吞拿魚,真係入口即融,特別鮮甜;海膽壽司就好甘甜濃郁;帆立貝爽口;帶子好鮮甜!一人份量岩岩好!埋單唔洗$300,食到咁高質既日本菜!好滿足!
轉餐有一杯玄米茶、一個味噌湯同刺身4件,你無睇錯係4件!
玄米茶係用茶包,好暖胃,岩晒冬天飲!
好鐘意個味噌湯清清地唔濃味~
有成14去吉列牛肉!
埋單唔洗$300,食到咁高質既日本菜!好滿足!