2023-07-18
一個價錢可以食到手搖海鮮又可以食到潮式小食仲可以打埋邊爐添🤰🏼🫃包保你食到捧住個肚走🤤去到餐廳揀要咩Plan->揀手搖海鮮要咩味->揀埋火鍋湯底味道 就完成了✅我地揀左Plan B係海鮮初體驗 $298+1然後有150分鐘任食😙手搖海鮮:我地揀咗麻辣味(不過識落得陣麻辣油味,下次我會揀其他味道試下)海鮮份量亦都好多而且夠熱😋入面有龍蝦魷魚蜆元貝蔬菜等等☝🏼食完呢個手搖海鮮之後,就可以去熟食區拎野食,熟食區有鹵水鵝件,鹽焗雞,炸芋圓球,反沙芋,都好多選擇😋之後會上火鍋湯底,我地揀左潮汕沙茶鍋,湯底略嫌唔夠濃~ 不過肉類🥩火鍋配料都OK~ 總之點都係會食到勁飽😆飲品都多選擇,有汽水,啤酒🍻紙包飲品,仲有自家制冬瓜露&烏梅汁(好解膩又解渴👍🏻):::::::୨୧::::::::୨୧::::::::୨୧:::::::::୨୧:::::::::餐廳名🍽️: 潮州鹵漢大飯店 (旺角)地址📍: 旺角彌敦道620-628號瓊華中心8樓人均消費💰:$330(連加1)/1人::::::::୨୧::::::::୨୧::::::::୨୧:::::::::୨୧:::::::::#hkfoodie#
餐廳名🍽️: 潮州鹵漢大飯店 (旺角)
地址📍: 旺角彌敦道620-628號瓊華中心8樓
人均消費💰:$330(連加1)/1人
#hkfoodie#eat#hotpot#gathering
#foodholiceatdiary#港女覓食記✨
#food