餐廳: 一鍋堂 (XX Arcade)
資訊:

2018-10-15 336 瀏覽
放工同朋友一齊去打邊爐~一上到去就見到好多人等位呢等位個陣最岩就諗下要咩湯底同食咩啦 ;D有十幾種湯底 都好多選擇~~我地最後叫左鴛鴦鍋 櫻花蝦湯+馬來喇沙~兩種唔同口味可以一次過試曬!!坐定定之後就掃QR code 落單食野啦落完單都好快上菜!!本身好鍾意食海鮮 所以叫左蝦呀 沙白 帆立貝同水魷仲有蟹籽手打墨魚滑 !!d 蝦好新解鮮呢 快快手就俾我地食左XDD墨魚滑就自己細細粒咁放落爐到 好味呀~之後再食既係芝士拼盤 (芝士腸+芝心包+芝士豆腐)最鍾意食芝心包呢~ 仲有必點既響鈴卷同炸魚皮脆卜卜 正呀~加埋個湯底 好好味 我地仲追加多一份 ;P飲品同埋菜可以係等位附近既雪櫃拎仲有冰糖燉檸檬!! 飲完都覺得無咁熱氣啦~不過見到D菜係到涼冷氣都幾搞笑XDD諗走個陣睇返落單既QR CODE 單先發然原來呢度有快閃優惠下次黎食可以再留意啦~
放工同朋友一齊去打邊爐~
一上到去就見到好多人等位呢
等位個陣最岩就諗下要咩湯底同食咩啦 ;D
有十幾種湯底 都好多選擇~~
我地最後叫左鴛鴦鍋 櫻花蝦湯+馬來喇沙~
鴛鴦鍋
兩種唔同口味可以一次過試曬!!

坐定定之後就掃QR code 落單食野啦
落完單都好快上菜!!
帆立貝+水魷

蟹籽手打墨魚滑
本身好鍾意食海鮮 所以叫左蝦呀 沙白 帆立貝同水魷
仲有蟹籽手打墨魚滑 !!
d 蝦好新解鮮呢 快快手就俾我地食左XDD
墨魚滑就自己細細粒咁放落爐到 好味呀~
之後再食既係芝士拼盤 (芝士腸+芝心包+芝士豆腐)
最鍾意食芝心包呢~
芝士腸+芝心包+芝士豆腐

仲有必點既響鈴卷同炸魚皮

響鈴卷
炸魚皮
脆卜卜 正呀~
加埋個湯底 好好味 我地仲追加多一份 ;P
飲品同埋菜可以係等位附近既雪櫃拎

仲有冰糖燉檸檬!! 飲完都覺得無咁熱氣啦~
不過見到D菜係到涼冷氣都幾搞笑XDD

下次黎食可以再留意啦~
松葉蟹棒+潮州豬肉扎
羊肉片