餐廳: can‧teen
資訊:

2015-05-04 1197 瀏覽
炎熱的天氣下去動植物公園,,超級疲倦。下山後想搵個地方休息一下,很多Coffee Shop都坐滿人,在別無選擇的情況下,到了這間開放式的Canteen。Canteen又係美心集團的成員。源自紐約深受歡迎的自助快餐概念,Canteen有4間分店,都在主要商業大廈內,因此價格較一般美心快餐店高。下午茶餐選擇不太多, 而且不太吸引。老公選了煎餃子+汽水$25,食物不太吸引我,所以單叫了凍奶茶$16同普通快餐店一樣,自己搵位再去點食物,再排隊交飛攞食物。星期六,大部份辦公室休息,因此當日人流不太多,先攞飲品。奶茶味道不錯,好有茶餐廳感覺。餃子後送上. 餃子4隻加杯氣水要$25,不太便宜。餃子熱,但味道真係好一般,好明顯係買回來加工的。饀料少又無乜味,要點醋先有些味。總結:環境都可以,食物一般。金鐘選擇不太多,特別是平價選擇。

餃子後送上.

2015-05-02