2021-05-04 13 瀏覽
最近行街市見到啲芒果好靚 又到咗芒果當造嘅季節 芒果嘅香氣真係好難抗拒 香甜嘅果肉製作成為甜品 大人小朋友都喜歡食完晚飯最好就係捉埋屋企人去食糖水 近近哋揀咗屋企附近嘅波記甜品 越夜越多人 相當旺場 店內設有室外及室內位置供客人選擇除咗甜品以外 原來小店亦有售賣車仔麵 可是今天已經吃飽飽 下次有機會試下佢啲車仔麵先芒果乳酪雪冰$65 超揼本 有一個半新鮮芒果果肉 芒果好甜 夠熟 底下放咗乳酪味嘅雪冰 酸酸甜甜好開胃 仲有芒果味嘅雪糕 成件事好芒果芝麻糊$35 芝麻糊係生磨的 確實有粒粒芝麻 芝麻味好香好濃 入口非常細滑楊枝甘露$48 有半個芒果嘅果肉 西米晶瑩剔透 堅韌非常 欣賞加入花奶 令整個糖水底更順滑 芒金撈$50 感覺有啲似楊枝甘露 不同之處是加入奶凍及椰果 口感更加豐富 奶凍震騰騰 滑捋捋 放入口中瞬間即逝芒果沙冰$38 天氣咁熱 飲返杯凍冰冰嘅即打沙冰 真係令人身心暢快 透心涼嘅感覺真係大快人心 仲要配合時令季節嘅香芒打製而成 又香又甜 非常好喝

香甜嘅果肉製作成為甜品 大人小朋友都喜歡