6天前 108 瀏覽
又到咗一年一度大閘蟹的季節,係時候放蹤下大吃特吃,約咗班姊妹一齊食90分鐘⏰大閘蟹放題,呢間好多年前都幫襯過,好可惜得返呢間🥺蟹嘅煮法有4款可以揀🦀都係即叫即蒸的(每人每次限點兩隻)‼️我哋就叫咗5-6両公嘅套餐~第一round🦀叫咗幾隻荷葉花雕蒸+清蒸✨荷葉花雕蒸係凍食的,疑似老細表示係今日整,好新鮮,所以好快就上枱,即刻就食到,但係啲膏就係硬膏,同埋啲酒味已經揮發晒…所以疑似老細嘅說話有所保留,另外店員表示除左清蒸可以選公同乸,其他煮法都冇得揀🫡識食一定係食清蒸的,實冇輸~清蒸則需要多啲時間,全部一上枱都熱辣辣的♨️要攤下先食到~我地成班女既都一邊拆蟹,一邊高呼好熱😹公嘅質素比較穩定,雖然都未去到爆曬膏,不過真係大大隻夠足両,乸嘅質素就比較參次同細隻,食到幾隻都不太新鮮。但係落單上蟹嘅速度都算快✨🔹餐廳有提供任飲薑茶同手套,幾貼心🫶🏻 飲品自取!其他熟食類 味道就一般,不過不失!疑似老細都keep住幫我哋清垃圾桶同收碟,又主動幫我哋影相,真係好有心😹🔹呢90分鐘個個都好專心拆蟹,拆到手軟~大家都冇做低頭族😹 7個女仔嘅戰績🥳

第一round🦀叫咗幾隻荷葉花雕蒸+清蒸✨