2020-07-04
今次叫咗兩個餐一個係吉列牛扒,另外一個呢係西冷,依家叫第二個餐係有半價架,加埋飲品除番開百幾蚊一個人,都算抵食丫~每個餐都有餐湯同埋一個配菜,佢啲餐湯正正常常嘅偏甜羅宋湯同粟米忌廉湯~ 不過個蒜蓉包就一個脆一個有啲淋,如果2個都脆卜卜會好啲🤔之後就係主菜喇,首先嚟嘅係西冷扒,佢係有個石板返俾我哋慢慢燒嘅,所以真係全生咁俾我地又生燒到熟。西冷扒好厚身,望落去都有成寸厚,係有啲驚喜。食落又幾淋,不過唔算係好重牛味。吉列牛佢都有幾多舊,不過就細舊咗少少,比起之前食過幾間都細舊🥺 鐵板燒落去真係香噴噴,肉質都唔錯幾淋,比起西冷,吉列牛牛味重啲,我覺得好味啲😎不過2個牛餐都有個石/鐵板嘅缺點,就係缺點鐵板好快唔熱/ 等左好耐都唔熱,都唔知係咪因為我坐正冷氣位😭如果鐵板快啲熱會更好囉。咁好彩依度嘅侍應好話頭醒尾,識得自己幫我自動自覺換鐵板,做野又好快手👌🏻所以可以自己動手燒係幾好玩嘅,而且第二份半價嘅優惠下又唔貴,特別係西冷大大份,食到好飽呀👍🏻