(非會員)
2010-02-25 1 瀏覽
最近我朋友訂位,話食日本放題喎。我一向對日本放題都沒有太大好感,第一:食日本野,本來就成本好高,你想食得好啲都好鬼貴。第二:放題大部份都不新鮮,起碼我食過好多都係咁。但係琴晚試咗一間,我再上嚟睇吓啲食評……嘩,都唔係差成咁啫,所以我都寫下自己食野時的感受。我琴晚去,好彩訂了位,所有不用排隊。看看落單紙,有剌身、鍋物、炸物、壽司等,雖然款式不多,但最緊要好食,多都無用。點了菜,約十分鐘便來了。剌身不算大件,味道不錯,幾碼都新鮮,平日食,要成幾十蚊一碟,我梗係叫多幾轉啦﹗炸野,我一向都普通,怕油條,但係天婦羅都幾好,好大隻蝦,即叫即炸,唔算多油,蝦有蝦味,同我係日本食嗰啲差唔多,ok啦﹗我還吃了芝士年糕、燒帶子、响螺、燒羊脾等,都不錯﹗叫了牛肉粒,可能老咗少少,有牛肉味,但就"un"咗啲,我食咗一舊就冇食喇﹗講到值得推介,當然是燒牛舌,我之前都有轉登去仙台食牛舌,直係好好味架。佢呢度都有,都燒得唔錯,牛舌好爽,有好香的海鹽味。有時去啲高檔日本食,都要40蚊2串,呢度放題都有咁嘅水準,我自己一個都吃了五串,乜本都番晒啦﹗﹗剛看了之前的食評,呢間餐廳又不是咁差啫,起碼我作為一個嘴勻的食客,食物

剛看了之前的食評,呢間餐廳又不是咁差啫,起碼我作為一個嘴勻的食客,食物我過關,他們用的都是不平的啦,日式放題任食喎,加埋一,二佰蚊,你去CHEAP CHEAP壽司舖,叫多啲壽司,叫多一碟普通魚生,都過兩舊啦,所以我覺得價錢都好低,可以值得一試﹗﹗
2010-02-24
  • 燒牛舌,天婦羅,燒羊脾,任食剌身,芝士年糕