2016-07-05 4993 瀏覽
又嚟做孝順女, 晨一個早早入去荃灣, 同老人家飲茶飲茶係唔可以唔食腸粉嘅,我哋就嗌咗個牛肉腸粉, 如圖所示腸粉確係真係好薄,牛肉就係牛肉球嘅牛肉質地就偏淋, 不過個腸粉皮真係好正, 薄薄的一層一層卷住牛肉, 沾點豉油滋味無窮又黎整個健康菜苗餃啦, 今次說好的鮮蝦真係有鮮蝦,而且個皮比起喺黃大仙新光酒樓食嘅嗰個更加薄,菜苗餃入面嘅菠菜苗好鮮嫩,而且個餡嘅味道亦都唔會太鹹,雖然只係得兩粒不過兩粒都好大粒蝦餃仔, 又係做到皮薄下午都ok啦不過就唔係好有蝦味金蒜蒸排骨,蒜味真係好香啊,排骨亦蒸得啱啱好,不過排骨嘅肥膏嘅油,都蒸曬出嚟啦真係好肥呀雖然真係好早起身個人都好攰但係食到好嘅點心都唔錯呀, 放假陪下老人家都係一個好節目嚟㗎
又嚟做孝順女, 晨一個早早入去荃灣, 同老人家飲茶
蝦餃仔, 又係做到皮薄下午都ok啦不過就唔係好有蝦味
2016-07-02
30 分鐘 (堂食)