2021-06-14
✨荃灣西多左好多餐廳,今次講邊間⁉️呢間就係,佢地裝修走日式木系路線而且仲有露台海景,雖然餐廳內座位無海景睇,但每次經過都覺得裡面採光充足,感覺柔和舒服😌,不過我地今次可以坐係露台位,好啱同朋友食好西又可以傾吓計‼️.💬Dinner Set For Two $488有時出去食飯唔想諗食乜嘢好,最好嘅方法就係叫set😆! 大家睇睇食咗咩⬇️❓.1️⃣煙三文魚·煙肉·巴馬臣芝士·羅馬生菜三文魚卷得好靚🌸賣相加分☺️!份量可以,整體上都好新鮮,但醬汁少咗啲撈生律菜食,整體上ok既..2️⃣白酒蒜香蜆肉意大利麵蜆肉算新鮮,蜆大小一般,意粉麵質口感軟硬適中,加埋有蒜香味道唔錯.整體上可以,但無驚喜..3️⃣美國安格斯眼牛扒 🥩餐另加$78呢個有驚喜,上枱時仲以為會偏熟偏硬,點知切開中間仍見粉嫩,而且有肉汁唔會乾!份量大件又唔軔,唔錯好食✅..💬火炙慢煮三文魚 $238三文魚算厚身,煎得比較香口,我本身比較鍾意食少少嫩口,整體上可以,中規中矩無咩特別☺️..💬 炸薯條 散叫三文魚另加$38份量算多,夠熱夠脆,好少餐廳整得唔好食,祇係覺得除咗有茄汁無配其他既醬單調咗啲😌...✏️另外仲叫咗啲飲品就唔多講啦😆!.💡提早訂位時
💬Dinner Set For Two $488
1️⃣煙三文魚·煙肉·巴馬臣芝士·羅馬生菜
2️⃣白酒蒜香蜆肉意大利麵
3️⃣美國安格斯眼牛扒 🥩餐另加$78
💬火炙慢煮三文魚 $238
💬 炸薯條 散叫三文魚另加$38
✏️另外仲叫咗啲飲品就唔多講啦😆!
💡提早訂位時要留意,如果訂露台位既話有每人最低消費,平日每位$300,假日每位$350📌
📍Peko Peko Eatery (海之戀商場) (荃灣)
荃灣大河道100號海之戀商場1樓1006-1007號舖