平時少去上水食飯,咁耐冇嚟就見到新開咗間日本料理(其實已經唔新😂)見個名叫做豬屋咁可愛,決定入去試吓鋪面已經有啲Menu ,入到去枱上面有得自己掃QR code落單,好方便👍🏻👍🏻👍🏻見到Menu個秋田便當好吸引,即刻叫左,見到個實物都好豐富,咖喱屬於甜甜地,好啱我口味,刺身好新鮮,吉列豬扒外脆內軟,豬軟骨好入味,整體幾大份,呢個size啱男士食👍🏻照燒雞扒蕃茄濃湯烏冬😋本身好鍾意蕃茄湯底嘅我,呢個湯底喺我心目中都唔錯特選五色丼有三文魚,北寄貝,赤蝦,帶子同埋海膽另外仲叫咗一個炙燒挪威三文魚蟹籽丼刺身丼會跟一個麵豉湯整體嚟講啲刺身都新鮮,特別係帶子好鮮甜,值得一試👍🏻👍🏻👍🏻成個Menu都幾多選擇,幾個友人都話會想食下一次😋

特選五色丼有三文魚,北寄貝,赤蝦,帶子同埋海膽

另外仲叫咗一個炙燒挪威三文魚蟹籽丼

刺身丼會跟一個麵豉湯