2021-07-29
呢排好似開多咗專食酸菜魚嘅地方,啱晒我😍唔駛番大陸都可以係香港食到叫咗個*晚市2-3人套餐 $388*,有半份酸菜魚、涼菜、小菜各任選一款、椰香bb鴿一隻、白灼時蔬一份。主角*酸菜魚*,我地揀咗鮮魚片上枱賣相都唔錯,仲有個爐仔係下面熱住,雖然我地選咗中辣,但係都嫌唔夠辣🤣鮮魚片肉質嫩滑,又無咩骨,食魚怕骨嘅人可以放心叫😆配菜都算多,有豆皮、蓮藕、扁薯粉等等涼菜我地揀咗*口水雞*估吾到雞嘅份量都幾多,我地以為只係前菜既size,點知都有半隻雞,我覺得呢碟仲出色過酸菜魚,辣椒🌶️夠香,非常入味,切雞又大大舊,滑捋捋👍🏻*椰香bb鴿*呢隻bb鴿比起口水雞就瘦削啲喇🤭外皮燒得香口,不過同平時食開嘅味道唔同,我哋開頭以為係搽咗牛油去燒,有陣牛油嘅香味,後尾睇返餐牌原來叫做椰香乳鴿,食唔食得慣就睇個人口味喇😌*拔絲香醋豬肉柳*呢碟小菜我又幾欣賞,味道其實就係咕嚕肉嘅味,不過豬柳啖啖肉,唔駛吐骨
涼菜我地揀咗*口水雞* 估吾到雞嘅份量都幾多,我地以為只係前菜既size,點知都有半隻雞,我覺得呢碟仲出色過酸菜魚,辣椒🌶️夠香,非常入味,切雞又大大舊,滑捋捋👍🏻 *椰香bb鴿* 呢隻bb鴿比起口水雞就瘦削啲喇🤭外皮燒得香口,不過同平時食開嘅味道唔同,我哋開頭以為係搽咗牛油去燒,有陣牛油嘅香味,後尾睇返餐牌原來叫做椰香乳鴿,食唔食得慣就睇個人口味喇😌
*拔絲香醋豬肉柳* 呢碟小菜我又幾欣賞,味道其實就係咕嚕肉嘅味,不過豬柳啖啖肉,唔駛吐骨