2009-06-09 28 瀏覽
約左朋友去灣仔鋸扒, 原本去波士頓餐廳, 但朋友話不如試呢間, 見到佢係屬舊式西餐廳風格, 加上佢出面餐牌都幾吸引, 所以入去試下.店內待應都係較年長, 相信是老店員吧 ! 簡單裝修, 昏黃的燈, 彷彿去到一間舊式西餐廳, 幸好還有小小蠟燭, 加多一點浪漫氣氛吧 !我們點了兩個餐 + 前菜 – 法式焗螺前菜 – 因為點了套餐可以半價去食 ($28 半打) , 加了香草連及蒜香, 好味道主菜 – 羊西冷 (朋友話少有羊西冷, 所以點了, 而且好少食到羊西冷咁啖啖肉, 附上的汁好濃, 唔沾仲好)-特大T骨扒 (真係好大塊, 而且有兩塊, 我沒有沾汁已好夠肉味)餐湯 + 蒜蓉多士 : 都係一般, 不過不失*特別一提, 佢地的套廳係唔跟飯 / 意粉, 只係跟薯菜, 而且配菜種類都好多, 有茄子, 翠玉瓜, 粟米, 西蘭花, 薯角… 雖然唔跟飯或意粉, 但保證你一定飽囉 !!!*特別再一提, 佢地都做緊外賣, 佢地pack好晒放係出面, 我見好多人係呢度買外賣, 30蚊一盒, 好似包飲品 (焗豬扒飯 / 忘記另一樣) 以呢個價錢又唔算好貴.埋單好似 230多元 未到七點已坐滿8成, 都代表佢地有

我們點了兩個餐 + 前菜 – 法式焗螺

餐湯 + 蒜蓉多士 : 都係一般, 不過不失

埋單好似 230多元

未到七點已坐滿8成, 都代表佢地有番質素, 相信下一次鋸扒又多個選擇.
法式焗螺
特大 T 骨扒