2022-12-19 39 瀏覽
最近天氣開始有點轉冷, 所以開始約朋友去食燒肉同埋打邊爐朋友話成日都食燒肉同打邊爐, 不如試下新野去食燒海鮮大餐啦, 我梗係話好啦, 因為我大鄉里都未食過$348一位再加一, 之係唔過$400就可以任食海鮮, 性價比都幾高下入面個環境係成個釣蝦場咁, 勁有FEEL蝦就係你坐既地方隔離, 你睇岩邊隻, 覺得邊隻新鮮生猛好食, 你就可以夾起佢, 勁好玩!夾起左佢之後, 就要即刻放入冰筒入面凍暈佢, 先再放佢上火度燒咁新鮮, 又大隻, 當然係爽口彈牙鮮甜無比啦, 我地係KEEP住不停咁食, 勁爽勁興奮除左蝦外, 仲有好多海鮮比你任夾的, 例如有鮑魚, 扇貝, 帶子, 蠔, 魚等等, 款款都幾新鮮, 最重要當然係任拎任食啦其實我都係一個幾冇耐性既人黎, 係等D海鮮燒熟期間, 就可以係出面拎唔同既熟食, 例如有醉蝦, 辣酒東風螺等等, D個安排真係好貼心除左海鮮外其實都仲有好多肉類, 但我地係海鮮控當然係食海鮮為主啦最後食埋甜品走人, 發現除左阿菠羅D大路雪糕外, 仲有做餐廳市場為主既COCOBERRY, 平時想食都難買到, 依架就可以食返夠皮啦總結海鮮種類唔少, 而且質素幾好, 最緊要好玩,
最近天氣開始有點轉冷, 所以開始約朋友去食燒肉同埋打邊爐
朋友話成日都食燒肉同打邊爐, 不如試下新野
去食燒海鮮大餐啦, 我梗係話好啦, 因為我大鄉里都未食過
入面個環境係成個釣蝦場咁, 勁有FEEL

總結海鮮種類唔少, 而且質素幾好, 最緊要好玩, 多謝朋友既好介紹。
2022-12-13