2021-02-23 247 瀏覽
難得連放幾日假期,中意咖啡的我,決定去發掘不同的咖啡小店。決定走過對面海去試一間小店。地鐵站出左唔使行好耐就到。我大概三點去到,所以可能因為過咗繁忙時間,唔使等位就有得坐。去親新嘅coffee shop,第一次總是會叫個all day breakfast 。因為感覺會係最安全最唔會出事😆份all day黎到,賣相無令我失望。味道都算不錯。如果講要改善嘅野,我會講係bagel 。因為有點偏dry同硬。感覺好似你平時返叮麵包叮得太耐嘅感覺。但其實配料整體都尚算不錯。到我嘅主角咖啡出現。今次試左佢哋hand drip先。可以選咖啡豆。我中意帶果酸味嘅咖啡,所以揀咗一隻帶酸的要試。一飲確實是我喜歡的味度。下次有機會會再黎試吓佢哋其他咖啡。臨走仲外賣個Tiramisu。返到屋企再雪返凍佢嚟食。果然有驚喜。我覺得好好食。因為我唔鍾意食太甜嘅野。但佢地呢個Tiramisu係我食過咁多嘅Tiramisu最好食(個人認為)。個source同可可粉都好出色。題外話,個可可粉係另上。讚
難得連放幾日假期,中意咖啡的我,決定去發掘不同的咖啡小店。
決定走過對面海去試一間小店。地鐵站出左唔使行好耐就到。