2011-04-04 7 瀏覽
今日係同男朋友既紀念日~ 想食西餐,所以就黎左鐵板王鋸扒~~其實自己不嬲都鐘意上網周圍搵好野食, 無意之下搜尋旺角區的鋸扒地方,俾我搵到有唔少笑面鐵板王,所以點都要黎試下~今次其實係第2次黎~上星期同男朋友AND佢爸爸媽媽一齊黎食過一次~緊係覺得好食先會再黎 咁今次就打番今日既食評啦~今日我同男朋友叫左一份鐵板西冷餐and一份鐵板鑊仔牛柳餐~另外加左客法式焗田螺(套餐+33蚊)~先上的是湯和餐包~要先讚讚個包~雖然上桌前是用微波爐叮熱~但個包仍然是鬆軟的, 抹上牛油馬上就溶化了,暖笠笠好味~個湯我們兩個都喜愛飲羅宋湯~個湯好多料(紅蘿蔔,洋蔥),我最喜歡它沒有水汪汪的感覺,而且端上來個湯夠熱(今日果個差點俾佢辣親條脷,但好味!)再來先上的是田螺~今天的田螺比上星期點的大粒~而且薯蓉也多了,可能今天客人比較少,師父重手d (奇怪?星期日9點左右已經得番一兩檯客@@)因為太好味~我地食到剩番一粒先記得影相!再來等左幾分鐘主菜就上了~ 西冷夠厚,啖啖肉,鑊仔牛柳只有西冷3分一的厚度,有4-5片左右, 兩款都幾好味,但唔算好特別~以80蚊左右一客鐵板餐我地覺得好抵了!差不多食到一半的時候服務

咁今次就打番今日既食評啦~

,但好味!)

(奇怪?星期日9點左右已經得番一兩檯客@@)

因為太好味~我地食到剩番一粒先記得影相!
田螺~
再來等左幾分鐘主菜就上了~
上面係鑊仔牛柳,下面係西冷~

差不多食到一半的時候服務員主動問我們要點什麼餐茶,夠貼心

大頭蝦的我點凍檸茶時忘記了說少甜~但來到的時候我覺得剛好,不會太甜,good

而且食完又唔會特登好快收走d野趕客~我地坐左一陣傾左一陣計~餐廳內仲有個電視播住演唱會既碟~有歌聽下,環境幾舒服~

埋單連加一總共209蚊, 我地食到太飽了~最後連去食糖水都取消了~

總括來說是飽肚又抵的一餐
2011-04-03
慶祝紀念
紀念日
田螺~
上面係鑊仔牛柳,下面係西冷~