2020-06-11 1049 瀏覽
排隊嗰時好熱,舖頭員工好好人咁提供咗把扇子我們用,加分!紅燒牛肉麵幾期待牛肉麵,味道中規中矩,呢間牛肉麵的面底是油麵,有唔少牛展係面,湯有少少辣味。魯肉飯係香港平時食肉燥飯就食得多,食魯肉飯的地方真係要正宗台灣野先有,而好食的魯肉飯真係買少見少。九份飽呢到的魯肉飯係真係食到台灣食的味道,飯 & 肉 & 汁都十分高水準。飯唔單只香而且係米好彈牙,特別提下大家大魯肉飯的份量都唔細,真係一碗就食得飽你,如果諗住叫好多小食的朋友就最好叫細魯肉飯份量會比較適合。 鹽酥雞食鹽酥雞我自己覺得係食台灣野必點的菜,而平時最怕就係有D餐廳整鹽酥雞整到好乾,好似柴皮咁。但九份飽呢到有驚喜,熱啦啦新鮮炸出黎的鹽酥雞,入口時外皮係爽脆而且入面咬落去係仲有雞汁滲出黎,真係超正。咸咸地的味道,用黎送麵、送飯真係一流。肉鬆起司蛋餅呢款係九份飽我最鍾意嘅一道菜,肉鬆同芝士味道超夾,蛋上面加一層甜甜的醬,令整道菜非常加分。嚟九份飽,一定要試呢個菜!黑糖珍珠奶茶食完野之後,就試吓個珍珠奶茶。賣相已經非常吸引,飲一啖有好濃奶茶味,最特別係珍珠口感非常之軟,剛好本人鍾意軟綿綿嘅珍珠。最後飲到底帶
排隊嗰時好熱,舖頭員工好好人咁提供咗把扇子我們用,加分!

紅燒牛肉麵

魯肉飯

鹽酥雞

肉鬆起司蛋餅

黑糖珍珠奶茶
食完野之後,就試吓個珍珠奶茶。賣相已經非常吸引,飲一啖有好濃奶茶味,最特別係珍珠口感非常之軟,剛好本人鍾意軟綿綿嘅珍珠。最後飲到底帶少少黑糖味道。

2020-06-10
5 分鐘 (堂食)
  • 紅燒牛肉麵
  • 肉鬆起司蛋餅